21 Ocak 2013 Pazartesi

Dil Kirliliği

                                                        DİL KİRLİLİĞİ



    Dilin düşünce ile etkileşimi göz önüne alındığında, dilde oluşabilecek kirlenme zaman içinde millî kültür yapısını da bozabilecektir. Dilde meydana gelen kirlenmeye yabancı dillerden dilimize giren çok sayıda sözcük ve dilimizin yanlış kullanımı neden olmaktadır. Yabancı sözcükler dilbiliminin  öngördüğü incelemeden geçirilmeden kullanılmamalıdır. Bu sözcüklerin yerine Türkçe karşılığı olanların kullanılmasına özen gösterilmelidir.
    Günümüzde gelişen teknoloji ile uzaklar yakın olmakta, pek çok eylem iletişim araçlarıyla gerçekleştirilebilmektedir. Bu araçları kullanırken gereksinim duyacağımız en önemli araç dildir. Dili doğru kullanmak, insanlar arasındaki iletişimi kolaylaştıracak, aynı zamanda millî kimlik ve kültürümüzün korunmasına katkı sağlayacaktır.





Dil Kirliliğinin Başlıca Nedenleri




İlayda Çağla AÇILAN=Halkalı Doğa Koleji 5-A sınıfında okuyor.Tam 10 yaşında.4 kardeşler.Bu ödevi teknoloji dersi için yaptılar.
Nisan DELİBALTA=Halkalı Doğa Koleji 5-A sınıfında okuyor.Tam 10 yaşında.3 kardeşler.Bu ödevi teknoloji dersi için yaptılar.
Berfin AKBAŞ=Halkalı Doğa Koleji 5-A sınıfında okuyor.Tam 10 yaşında.2 kardeşler.Bu ödevi teknoloji dersi için yaptı.

2 yorum: